torstai 20. huhtikuuta 2017

Päätöksiä odotellessa

Vielä alkukuusta odotettiin, että ammatillisen koulutuksen lainsäädäntöä koskeva hallituksen esitys annettaisiin eduskunnalle viimeistään 12.4. Valtioneuvostolla oli silloin yleisistunto, jossa asia ei kuitenkaan ollut esillä. Silloin käsiteltiin opiskeluun liittyvistä laeista ainoastaan opintotukilain muuttamista koskevaa hallituksen esitystä.

Myös tänään on valtioneuvoston yleisistunto. Senkääna sialistalla ei ole ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö. Nyt voikin vain jännittää sitä, koska lakipaketti tulee esityslistalle ja ehtiikö se eduskunnan käsittelyyn niin, että päätökset saadaan ennen eduskunnan kesätaukoa.

Kello tikittää ja kohta alkaa olla epävarmaa, ehtiikö koko lakipaketti valmiiksi ajoissa niin, että se tulisi voimaan ensi vuoden alusta.

Mitä jos ei ehdi? Silloin ammatillinen koulutus jää kustannusperusteiden valtionosuusrahoituksen piiriin, kuten on ollut ennenkin. Tosin rahoitusleikkausten johdosta kustannusperusta on aiempaa alempi.

Pahin vaihtoehto onkin se, että rahoitusleikkaukset on tehty uutta lainsäädäntöä silmällä pitäen, mutta toimintaa pitäisi jatkaa vanhan mallin mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti