keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Korona-arkea ja Wappua

Eilen uutisoitiin, että Suomen hallitus alkaa vähitellen purkaa koronarajoituksia. Purkaminen alkaa varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta, joten meidän työhömme näillä päätöksillä ei ole vaikutusta. Milloin ammatillisessa koulutuksessa palataan normaaliin arkeen on viellä auki, mutta tähänkin kysymykseen saataneen vastauksia jo ensi viikolla.

Vaikuttaa siltä, että poikkeustilanne on kääntynyt rutiiniksi varsin nopeasti. Toki haasteitakin on ollut, mutta palaute, jota ainakin minun korviini on kuulunut on ollut pääosin positiivista. On ollut hienoa huomata, kuinka nopeasti uusia toimintatapoja on otettu käyttöön ja kuinka sitoutuneesti työtä tehdään tässäkin tilanteessa.

Kaikki työ ei ole siirtynyt verkkoon, osa opetuksesta tapahtuu edelleen koululla. Yksittäisiä opiskelijoita on käynyt suorittamassa näyttöjään ja opiskelemassa sellaisia asioita, joita ei ole mahdollista harjoitella etänä. On ollut vaikuttavaa päästä seuraamaan muutamia etä- ja lähiopetustilanteita ja sitä, kuinka hyvin kaikki toimii rajoituksista ja varotoimenpiteistä huolimatta.

Kaikkea työtä ei ole mahdolista siirtää verkkoon. Kuntayhtymässä on monia sellaisia työtehtäviä, jotka ovat paikkasidonnaisia. Kun koululla on hiljaista, on selvää, että osassa näitä tehtäviä työn määrä vähenee. On monia koulutusken järjestäjiä, jotka ovat päätyneet lomauttamaan henkilökuntaansa työn vähentyessä. Me päätimme valita toisen tien. Niille, jolla työn määrä on vähentynyt ja siten on aikaa käyettävissään on tarjottu mahdollisuus opiskella. Nopealla aikataululla käynnistettiin 30 osp:n laajuinen Työpaikkaohjaajana toimiminen tutkinnon osa -koulutus. Kyseinen tutkinnon osa liittyy laitoshuoltajan ammattitutkintoon, mutta sen sisältö on yleinen, eli se sopii kaikille aloille. Koulutukseen onkin lähetnyt mukaan suuri joukko ruoka- ja laitoshuollon työntekijöitä, ammatillisia ohjaajia ja toimistotyöntekijöitä. Toivotan opiskeluintoa kaikille mukaan lähteneille!

Ulkona paistaa aurinko, huomenna on vappu ja pääsemme juhlimaan kevään tuloa. Vaikka tänä vuonna monen vappuperinteet katkeavatkin, toivotan kaikille oiken hauskaa työväen, opiskelijoiden ja kevään juhlapäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti