torstai 26. huhtikuuta 2018

Strategiaa

Ammatillisen koulutuksen reformi alkaa olla menneen talven lumia. Ainakin terminä. Reformin sijaan nyt puhutaan uudesta ammatillisesta koulutuksesta.

Valmista kaikki ei tietenkään vielä ole - ei edes lainsäädännön näkökulmasta. Esimerkiksi rahoituslain siirtymässäännöt muuttavat rahoituksen muodostumista vielä muutaman vuoden ajan.

Tässä tilanteessa on oleellista, että me päätämme, miten toimimme kaikkien muutosten jälkeen. Miten varmistamme mahdollisimman tehokkaan, tuloksellisen ja vaikuttavan toiminnan; saamme opiskelijat suorittamaan tukintoja ja niiden osia sekä valmistuttuaan työllistymään tai sijoittumaan jatko-opintoihin.

Asiat eivät tapahdu itsekseen. Tarvitaan toimenpiteitä ja niille suunnitelma. Tätä suunnitelmaa, eli kuntayhtymän strategiaa, on tarkoitus tehdä siten, että heti syksyllä meillä on selkeä käsitys siitä, millaisia toimenpiteitä tarvitaan.

Pohjatyötä on tehty jo sen verran, että toiminan kehittämisen painopisteet on päätetty pitää ennallaan, mutta niiden sisältöä muokataan siten, että pystymme paremmin vastaamaan muuttuvan toimintaympäristön luomiin haasteisiin.

Strategiaa laadittaessa on tärkeää ottaa huomioon eri osapuolten näkemyksiä. Niitä kysytään luottamushenkilöiltämme, jäsenkunnilta, työnantajilta ja luonnollisesti myös opiskelijoilta sekä henkilökunnalta. Opiskelijat saavat lähipäivinä vastatakseen nettikyselyn.

Jotta koko kuntayhtymän henkilökunnalla on mahdollisuus ilmaista omat ajatuksensa, teemme tässä ensimmäisessä vaiheessa myös teille suunnatun nettikyselyn. Siihen vastaaminen on vapaaehtoista, mutta toivottavaa. Vastausaikaa on tiistaihin 8.5. asti ja kyselyyn pääsee alla olevasta linkistä.Strategiakysely

Lomien jälkeen järjestämme lisäksi erilaisia työpajoja, joissa kerättyä tietoa jalostetaan edelleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti